Om jag backar den framtida Kickstartern, när får jag spelet?

Om Kickstarterkampanjen lyckas kommer spelet omedelbart att skickas på tryck. Målsättningen från vårt och tryckeriets håll är att det ska vara i händerna på alla backers senast någon månad efter att spelet är finansierat.

Kickstarterkampanjen beräknas starta senare i vår eller under sommaren.

Innehåller regelboken i grundpaketet ett grundligt bestarium?

Ja, och nej.

Regelboken i grundpaketet innehåller tydliga beskrivningar och statistik för alla varelser, fi, fae och väsen som spelarna och spelledaren kan komma att möta. Via hemsidan kommer spelägarna sedan åt än mer detaljerade beskrivningar med äventyrstips, berättelser och bilder.

Om Kampanjen för Jotunheim lyckas så kommer vi däremot att arbeta fram en separat bok med utförlig och uttömmande information om alla varelser, väsen och karaktärer som kan tänkas, och som vi kommer att lansera därefter.

Vilka spel har inspirerat Jotunheim?

Inspirationen till Jotunheim kommer faktiskt ursprungligen mer från berättelser, sagor och spel som är ganska olika det spel som vi nu kommit fram till.

Tematiskt har Fallen London kommit att betyda en del med sitt storyfokuserade narrativ. Sunless Sea har också bidragit en del.

Utöver det har Drakriddarna och Sagospelet Äventyr legat varmt om hjärtat även om Jotunheim inte delar deras spelmekanik.

Kommer ni tillbaka till Kickstarter?

Absolut! Efter att vi avbröt höstens Kickstarter har regelboken utvecklats med massor av nytt innehåll. Vi har också fått många meddelanden av intresserade personer som gärna haft en chans att stötta projektet men som också hellre såg en databas med nedladdningar framför fysiska komponenter i spelet.

Vi har lyssnat på er och insett att det var en lite för optimistisk prisbild, även om styckepriset per spel kändes skäligt. Men det var helt enkelt alldeles för många fysiska komponenter och rekvisita för ett rollspel. Därför är nya upplagan istället bara en regelbok, samt spelkort för de ~100 vanligaste objekten i spelet. Allt annat kommer att gå att ladda ner gratis via hemsidan för alla som äger spelet. I denna omstrukturering ingår kraftigt utvecklade avsnitt för religion, kultur och historia. Fler kartor och skisser, tabeller, ritningar och persongallerier.

Den nya versionen kommer enligt vår plan att nå Kickstarter sent i höst eller under sommaren och till ett betydligt bättre pris än tidigare.