Nyheter!

Lägesrapport 2022-01-04

Jotunheim har vuxit bra sedan sist. Lite växtverk men ingen amputering av vitala organ i alla fall! Vi har växt med åtskilliga kartor, ritningar, planlösningar och tabeller sedan sist. Och tack vare vår fantastiska illustratör har vi ännu fler bilder som fyller ut den allt mer svällande regelboken. När utvecklingen av ett så här stort rollspel sker av ett sådant begränsat antal personer, som under normala dagar både tar hand om förvärvsarbete och familjer så går det dock ibland långsamt. Vill du vara med och stötta utvecklingen kommer du därför snart att få chansen att göra det via någon lämplig online-tjänst!

Llygoden – en juldikt av Lirgoth Falsarium

Yulenattens köld är hård,
Och gaslyktorna flämtar och glimma,
Alla sover i enslig hamn
djupt under midnattstimma

Månen vandrar tyst ovanför bergen
Kylan kryper inpå mergen
någonting springer över taken
endast llygoden är vaken

Står där vid skeppets dörr,
grå mot den vita fana
tittar och ser, precis som förr
Utan att någon ser den spana

Tittar mot skogen, där gran och fur
Drar kring staden sin tysta mur
Och grubblar, fast det är lär båta
Över en underlig gåta

Trots midvinternattens köld är han våt,
och gasskenet försöker bryta genom stadens dimma
Alla sover i hamnens båt,
trots att de ej kan simma

Regn och snö möter kallt hans päls
Och bytet han hade utan ett ljud nu fälls
Han lämnar platsen utan ett fjät
På order av hennes majestät

Månen finns säkert ovan molnen där
Inget vet om att han var här
Snön ligger vit på taken
Endast llygoden är vaken.

Statusuppdaterinr 2021-05-26

Det finns mycket att skylla på. Pandemi, arbete, noggranhet, sjukdom, flytt, råttkungar i källaren, omstrukturering av företag, förstörda bifarter och underliga hemsökelser av små tillsynes tränade dragonetter som härjar i trädgården. Måhända en ensam draugr i ladugården också. Kanske två.

MEN! Det är ingen ursäkt! Kanske mer av en förklaring bara?

Trots bristen av uppdateringar nyligen är rollspelet Jotunheim inte på något sätt dött. Vi lever kvar och kämpar vidare och kommer förhoppningsvis presentera mer matnyttiga nyheter inom kort! Stay with us!

Statusuppdatering 2021-02-24

Här kommer en liten statusuppdatering för hur det går med Rollspelet ”Jotunheim”!

Regelbok: Efter att vi avbröt höstens Kickstarter har regelboken utvecklats med massor av nytt innehåll. Vi insåg att det var en lite för optimistisk prisbild, även om styckepriset per spel kändes skäligt. Men det var helt enkelt alldeles för många fysiska komponenter och rekvisita för ett rollspel. Därför är nya upplagan istället bara en regelbok, samt spelkort för de ~100 vanligaste objekten i spelet. Allt annat kommer att gå att ladda ner gratis via hemsidan för alla som äger spelet. I denna omstrukturering ingår kraftigt utvecklade avsnitt för religion, kultur och historia. Fler kartor och skisser, tabeller, ritningar och persongallerier.

Spelkort: Pontus som illustrerat hela Jotunheim hittills har jobbat stenhårt med att göra fler illustrationer till spelkorten. Vi har väskor, vapen, sjukdomar, tillbehör och myket mer färdigt och på G.

Kartor: Det finns redan nu fler kartor och planlösningar att ladda ner på hemsidan och i regelboken. Vi har också kopplat regelboken med QR-koder till hemsidan för dem som kanske vill lägga ut en surfplatta på spelbordet eller bara snabbt hitta något att skriva ut. De allra flesta planlösningarna finns nu också i både en ”fullt utforskad” version och en med hänvisningar och text. Kartor och skisser över gruvor likaså: där kan spelledaren låta spelarna köpa en offulständig karta skapad av någon ”in game” – och som så klart inte innehåller all info som spelledarens version av samma karta gör. Staden Hafnajör, där (nästan) hela första utgåvan av spelet kommer att utspela sig är dessutom utbyggd med tunlar, kanaler, skogar och en liten förort.

Historia: Spelvärdens historia utvecklas nu också så att spelledaren får en djupare bakgrund för spelvärlden. Det kommer så klart att innebära massor av spoilers, men vi litar på att spelarna inte läser igenom allt innan de spelar. Via hemsidan kan man också ladda ner en ”spelarvänlig” spoilerfri guide för spelarna.

Kickstarter och finansiering: Vi hoppas att vi kan återlansera Jotunheim på Kickstarter någon gång under våren/sommaren. Vill du vara med och stötta eller finansiera projektet redan nu så är du så klart varmt välkommen att göra så. Skicka ett PM eller kommentera här så löser vi det! Alla som förbehållslöst önskar sponsra projektet utanför Kickstarter får så klart ändå någon form av kompensation i form av pins, affischer, medaljer, bokmärken eller tygmärken redan nu!

Äldre nyheter

Först och främst vill vi helhjärtat tacka för det stöd och tilltro till Jotunheim som vi har fått, och den kampanj vi publicerade på Kickstarter. Vi har under de veckor som kampanjen varit live mottagit många uppmuntrande kommentarer, positiv feedback och konstruktiv kritik. Majoriteten av den feedback vi har fått kan sammanfattas enkelt; Vi har erbjudit en produkt där grundpremissen fångat intresse och nyfikenhet, men där prisbilden varit allt för hög för en produkt som mer eller mindre varit exklusiv för spelledare i rollspelsgrupper. Jotunheim är en värld som redan existerar och vi måste få ut den även till spelarna, inte bara till spelledarna.

Vi har därför valt att avbryta kampanjen redan nu och kommer att omarbeta vårt paket.

Vi kommer att föra nya samtal med tryckeri och produktion för att ta fram ett paket som fungerar lika bra för såväl spelledare som spelare och som har en attraktivare prisbild. Detta kan betyda att en del av det material som vi ursprungligen planerade att erbjuda fysiskt i grundpaketet istället flyttas till hemsidan där det (kostnadsfritt) kan laddas ner för alla ägare av spelet. Samtliga backer-nivåer kommer att sjunka i pris inför nylanseringen av kampanjen och vi hoppas att Jotunheim fortfarande har ditt intresse när detta sker. Vi kommer självklart att publicera här på Discord under tiden, framgent och framöver och även meddela raskt och högljutt när nya kampanjen går live.

Jotunheim är inte dött! Men i omarbetar den fysiska produkten som vi söker finansiering till. Speltester och marknadsföring fortsätter under tiden. Tack för din hjälp och stöttning hittills och framöver 🙂

Mvh
Conny Gyll och Pontus Perstrand
Jotunheim